Traineestillinger

Statnetts traineer får en unik mulighet til å bidra til utviklingen av Statnett. Som trainee får du utfordrende arbeidsoppgaver, samtidig som du vil ha stor frihet til å påvirke egen hverdag og hva du ønsker å lære mer om.

Vi tilbyr arbeidsopphold innenfor flere deler av organisasjonen, noe som gir muligheter for solid tverrfaglig og personlig utvikling. Programmet har en varighet på 18 måneder med mulighet for utplasseringsopphold på vårt kontor i Brussel, ved Svenska Kraftnät eller ved Energinet i Danmark.

For å være aktuell som trainee bør du ha en masterutdannelse (evt. minimum 5 års høyskoleutdannelse) innen elkraft, bærekraft, energi og miljø, bygg, IT, indøk eller andre relevante fagområder som økonomi eller HR.

Vi lyser ut traineestillinger hver høst med oppstart september året etter.

Trainee i Statnett

Sommerprosjektet KUBE

Hver sommer arrangerer Statnett et tverrfaglig og innovativt prosjekt kalt KUBE, hvor seks studenter får mulighet til å jobbe med en av Statnetts fremtidige utfordringer. Som kubist vil du oppleve en bratt læringskurve, effektivt samarbeid og en spennende mulighet til å prøve ut teoretiske studier i praksis. Resultatet av prosjektet presenteres for Statnetts konsernledelse og medarbeidere. Prosjektet går over åtte uker med oppstart i juni. 

Vi søker nå studenter til KUBE 2024. Les mer om KUBE-prosjektet, se videoer og hør fra tidligere studenter på denne siden.

Sommerjobb

Statnett tilbyr sommerjobber til 50-100 studenter og unge hver sommer. En sommerjobb hos oss gir deg relevant erfaring og innsikt i det norske kraftsystemet, og kan være en fin inngangsportal for videre karriere i Statnett.

Vi tilbyr både kvalifiserende jobber for studenter, samt oppgaver som kan utføres uten spesielle forkunnskaper. Derfor ser vi etter studenter og unge med ulik bakgrunn. Men like viktig som hva du er, er hvem du er. Vi ønsker deg som er utviklingsorientert med engasjement og motivasjon.

De fleste jobbene er ved vårt hovedkontor i Nydalen i Oslo, men det finnes også muligheter i andre deler av landet.

Er du på utkikk etter sommerjobb? Se i oversikten over ledige stillinger for å finne sommerjobben som passer for deg.

Faglig hjelp og støtte til bachelor- og masteroppgaver

Mange studenter skriver prosjektoppgaver hos Statnett. Vi tilbyr faglig hjelp og støtte gjennom din egen kontaktperson, og enkel tilgang til informasjon. Flere av dem som har skrevet oppgave sammen med oss har i ettertid fått sommerjobb, traineestilling og fast jobb i Statnett. 

Ønsker å skrive oppgave hos oss? Da kan du sende inn din idé i prosjektskjemaet vårt. Vi tar kun imot oppgaveideer gjennom dette skjemaet, og går gjennom henvendelsene to ganger årlig: 15. november og 15. april. Kort tid etter dette sender vi ut svar, i god tid før innmeldingsfristen ved universitetene.

Er du ute etter data til en oppgave, anbefaler vi at du sjekker ut denne siden.

For studenter og lærling

Er du student eller lærling, har du mange muligheter for utvikling i Statnett. Vi tilbyr blant annet traineeprogram, sommerjobber, lærlingordninger og faglig hjelp i forbindelse med bachelor- og masteroppgaver

Vi tar hvert år inn motiverte og lærevillige energimontørlærlinger fra hele landet, fortrinnsvis elever fra VG2 Elenergi. Som lærling i Statnett vil du bidra til å ivareta den løpende forsyningssikkerheten og sikre at det kontinuerlig leveres strøm til alle forbrukere i Norge.

Vi skiller mellom læringer ved stasjonsgrupper og lærlinger ved ledningsområder, som hovedsakelig jobber på henholdsvis koblingsstasjoner og luftledninger. I løpet av læretiden vil du arbeide på tvers av grupperingene.

Læretiden går normalt over to og et halvt år. Du gjennomfører teorieksamen på VG3-nivå i energimontørfaget etter ca. ett og et halvt år med opplæring underveis. Læretiden avsluttes med praktisk fagprøve. 

Stillingsannonsene blir lagt ut i januar/februar med søknadsfrist i mars. Utvelgelsesprosessen foregår i april og mai, og oppstart er i august.

Karrieredager og bedriftspresentasjoner

I løpet av året er vi til stede på flere høyskoler og universiteter over hele Norge. Dette er en fin arena for deg å bli bedre kjent med oss og karrieremulighetene i Statnett, og vi kan bli bedre kjent med deg.

Ved spørsmål om karrieredager eller bedriftspresentasjoner, ta kontakt med karrieredager@statnett.no.