-Vi sponset Skøyteforbundet for noen år tilbake, men dette er en avtale med et annet innhold enn den gangen. Dette er et samarbeid på konkrete arbeidsområder som er viktige for Statnett. Skøyteforbundet kommer blant annet til å bistå Statnett i vårt arbeid med talent- og lederutvikling, basert på deres eget vellykkede arbeid med å utvikle løpere og trenere siden forrige OL. NSF kommer også til å bistå i det forebyggende helsearbeidet, som er svært høyt prioritert i Statnett. Vi er veldig godt fornøyd med å kunne trekke veksler på den kompetansen som finnes i skøytemiljøet på disse fagfeltene, og er overbevist om at dette vil løfte bedriften vår, sier kommunikasjonsdirektør Kristian Pladsen. 

-Vi håper selvsagt også at samarbeidet vil bidra til at skøytelandslaget fortsetter sin sportslige framgang, legger han til. - Skøyteforbundet står for fremtidsrettede og offensive verdier som Statnett kan identifisere seg med.

Til neste OL

Avtalen gjelder fram til neste OL. Den økonomiske rammen for 2019 er 1,5 millioner kroner. I tillegg kommer bonuser dersom landslagsløperne kommer på pallen i internasjonale mesterskap og verdenscup. Den økonomiske rammen for de etterfølgende årene vil bli forhandlet seinere, basert på erfaringer og resultater det første året.  

-Dette er en nøktern avtale med et nøkternt særforbund som konkurrerer i en verdensidrett.  Avtalen vil kunne finansiere hele 1.500 treningsdøgn for Norges beste og mest talentfulle skøyteløpere, sier Pladsen.