Episode 1: Kraftmuseet i Tyssedal

Visste dere at i Tyssedal på Vestlandet finnes det eget kraftmuseum? 😃Statnetts Ingrid og Olivia har besøkt det kulturhistoriske museet - her er det gode muligheter for å både se og oppleve norsk krafthistorie, natur og arkitektur.

 

Episode 2: Kjeåsen

I denne episoden besøker vi vakre Kjeåsen i Eidfjord kommune som er omringet av bratte fjellsider og med utsikt over Simadalsfjorden. Vidar Riber i Statkraft forteller hvordan kraftutbygging har gjort Kjeåsen mer tilgjengelig for folk flest. 

Episode 3: Designmaster

I denne episoden tar vi turen til Øygardstølen som ligger i Ryfylke i Rogaland - og som også er et vakkert startpunkt for fotturen til Kjerag 🤳 Her finnes også Statnetts første designmaster!

Episode 4: Vøringsfossen

Bli med til Norges kanskje mest berømte foss - Vøringsfossen. Litt øst for fossen ligger også steinfyllingsdammen Sysendammen. Vannet her går både til Vøringsfossen og til kraftproduksjon. Vi tok en prat med Statkrafts kraftverkssjef Vidar Riber som kan fortelle at det er egne regler som skal sikre at det alltid er nok vann i fossen i sommersesongen