Det nye forretningsområdet Teknologi og Transformasjon i Statnett vil tre i kraft 1. januar 2024, og Øfsthus vil gå inn i stillingen som konserndirektør 1. februar 2024.

 

Ingeborg Øfsthus kommer fra stillingen som teknologidirektør for Telenor Norden.

–Å se teknologiutvikling, transformasjon – og vårt leverandørarbeid mer i sammenheng er svært viktig for at Statnett skal levere på oppdraget i det grønne taktskiftet. Øfsthus har med seg verdifull erfaring for at vi skal lykkes med dette, sier Tonne.

 

Hun viser til at Øfsthus har jobbet med teknologiutvikling, transformasjon, leverandørutvikling og anskaffelser i en ledende teknologibedrift med ansvar for kritisk infrastruktur.

– Ingeborg Øfsthus kommer fra en bransje som har gått gjennom mange av de samme strategiske utfordringene som Statnett og energibransjen nå står ovenfor. Hun har en kompetanse og ledererfaring som vil bidra til å styrke oss både strategisk og operasjonelt på dette området, sier Tonne.

 

Ingeborg Øfsthus har bred erfaring fra teknologiområdet innen kritisk infrastruktur både i Norge og internasjonalt. Hun har også lang ledererfaring, blant annet som teknologidirektør i Telenors datterselskaper i Thailand, Serbia og Norge og som administrerende direktør i Telenors datterselskap i Serbia og Montenegro.

 

Ingeborg Øfsthus sier hun ser frem til å begynne å jobbe i Statnett.

- Det er en ærefull oppgave å bidra til det grønne skiftet som Statnett skal levere på. Jeg gleder meg til å ta med erfaringen jeg har opparbeidet meg gjennom mange spennende roller i Telenor inn i en annen bransje og til å kunne utvide kompetansen min ved hjelp av dyktige kollegaer i Statnett.