Sverige er det landet med størst kapasitet til å eksportere strøm til Norge, og var også det landet som sendte mest strøm over grensene med 3 354 megawattimer (MWh) i denne timen. På strømforbindelsene vi har fra Danmark og Tyskland ble den tilgjengelige kapasiteten utnyttet for fullt, med 1 400 MWh import fra Tyskland og 1 089 MWh fra Danmark.

Høy vindkraftproduksjon og lavt forbruk ga negative priser i Tyskland og på Jylland i Danmark. Den timen importrekorden ble satt, kostet en megawattime -29.98 euro begge steder. Også i Sør-Sverige var prisene svakt negative, med -0,47 euro/MWh. Det ble da heller ikke veldig høye priser i Sør-Norge med 14,99 euro per MWh, noe som tilsvarer ca. 15 øre per kilowattime. I Midt- og Nord-Norge var prisene lavere enn i sør, med ca. 7,6 øre per kWh.

- Vi importerte billig vindkraft over ledninger og kabler fra nabolandene våre og Tyskland. I denne timen ble nesten fire av ti kilowattimer som ble brukt i Norge, produsert i andre land, forteller konserndirektør Gunnar G. Løvås i Statnett.

Forrige importtopp var første juledag i 2018, da det mellom klokken 17 og 18 på ettermiddagen ble importert 5 978 MWh.