Høgne kommer fra stillingen som Direktør Analytics i Atea. Tidligere ledet han Sherpa Consulting i ti år, et kompetansehus som spesialiserte seg innen dataplattform og dataanalyse. Han er utdannet Cand Mag i statsvitenskap fra UiO og har IT-utdanning fra Den Polytekniske Høgskolen.

-Jeg er veldig glad for at Sigbjørn Høgne nå vil overta lederjobben i Elhub. Han har både erfaring og egenskaper som er viktige for neste etappe i utviklingen av Elhub, sier Gunnar G. Løvås, styreleder i Elhub og konserndirektør for System og marked i Statnett.  –Spesielt hans erfaring med å lede arbeid med å bygge store dataplattformer og hans kompetanse innen datadrevet innovasjon, gjør meg trygg på at vi vil få stor nytte og glede av Sigbjørn Høgne ved Elhub-roret.

Elhub har nå vært i drift i to år, og er på vei fra prosjekt- og oppstartsfase til videreutvikling som sikrere både stabil drift og realisering av muligheter og effektiviseringsgevinster for nye og eksisterende kunder.

-Det er imponerende hvilken sentral posisjon Elhub har fått i markedet på så kort tid. Kompetansen og gjennomføringsevnen i organisasjonen imponerer meg veldig. Det skal bli spennende å være med på videre verdiskapning sammen med aktørene i markedet. Fundamentet er lagt for ytterligere automasjon og besparelser, samtidig som Elhub skal være en katalysator for innovasjon i bransjen. Jeg gleder meg til å bli kjent med menneskene i Elhub og utforske mulighetene videre. Jeg er takknemlig for den tilliten jeg nå har fått og gleder meg til å starte! sier Sigbjørn Høgne.

Stillingen som administrerende direktør i Elhub ble ledig etter at Tor Bjarne Heiberg tidligere i vår takket ja å bli konserndirektør for digitalisering og IT i Skagerak Energi. -Tor Bjarne Heiberg har lagt ned en formidabel innsats i sine år som Elhub-leder, og han flytter fra et selskap som er rustet for å møte de oppgavene og utfordringene det står overfor. Jeg vil derfor takke ham for den strålende jobben han har utført for Elhub og ønsker ham lykke til videre, sier Løvås.

Heiberg har sin siste arbeidsdag i Elhub den 31. mai. I perioden fram til Høgne starter den 1. september, vil Eigil Gjelsvik fungere som daglig leder i selskapet.

Elhub utvikler og drifter den regulerte sentrale datahuben for måleverdier og markedsprosesser i det norske strømmarkedet. Selskapet har ca. 60 ansatte og eies av Statnett. Les mer om selskapet på Elhubs hjemmesider.