Statnett har ennå ikke full informasjon omkring ulykken, men har fått opplyst at den omkomne var en 32 år gammel mann fra Kroatia, og at han falt ned fra en mast. Pårørende er varslet, og Statnetts og Dalekovods medarbeidere samles på Sandvann i Flekkefjord Kommune med støtte fra kommunens krisestab. Statnett er tilstede med prosjektleder og annet personell for å bistå.


- Våre tanker går nå først og fremst til den omkomnes familie og hans arbeidskollegaer. Slike ulykker skal ikke skje, og dette er en tung dag for alle i Dalekovod og i Statnett, sier konserndirektør i Statnett Elisabeth Vike Vardheim.

 

Statnett vil umiddelbart starte en granskning for å avdekke årsaksforhold og finne ut hvordan dette kan forhindres i fremtiden. Ledningsarbeidet som pågikk ble stanset umiddelbart etter ulykken. Politi og Arbeidstilsynet er varslet, og Statnett vil bistå slik at alle detaljer omkring ulykken blir belyst.

 

- Vi håper på forståelse for at vi i dag ikke har alle svarene på hvorfor og hvordan dette kunne skje. Dette vil vi finne ut av. Men i dag er vårt hovedfokus å hjelpe dem som er rammet, sier Vardheim.

 

Først publisert 12.15 - oppdatert 14.05