Klokken 15.12 i ettermiddag falt strømmen ut fra områdene nord for Ofoten helt opp til Finnmark. Rett før kl. 16.00 var strømmen tilbake alle steder unntatt Finnfjord og området rundt Tromsø by, og klokken 19.47 var sentralnettet tilbake i normal drift.

 

Strømbruddet skyldtes kraftig uvær i området. Det ble lokalisert feil på Statnetts kraftlinje mellom Sildvik og Kvandal, samt feil i Ofoten stasjon.

 

Mens feilrettingen pågikk var det behov for å koble ut deler av strømforbruket for å sikre stabil gjenoppretting av strømforsyningen. I løpet av kvelden var deler av forbruket sør for Tromsø, og områder i Lofoten, Vesterålen og Ofoten koblet ut i kortere tidsperioder.

 

- Vi beklager de ulempene strømbruddet har hatt for folk som bor i Nord-Norge og takker for tålmodigheten. Kraftig uvær medførte feil på en av våre kraftlinjer og en av våre stasjoner. De vanskelige værforholdene gjorde feilrettingen utfordrende, men kl. 19.47 var sentralnettet tilbake i normal drift og alle de berørte områdene i ferd med å få strømmen tilbake, sier konserndirektør Øivind Rue i Statnett.