- Dette var moro, gliser konserndirektør Øivind Rue i Statnett etter å ha gjennomført Palmerittet lørdag 21. juni. Det innebar 62 kilometer med alt fra asfalt og grusvei til smale skogsstier og trapper der sykkelen måtte bæres.

- Det var en virkelig flott trasé, variert og morsom og med veldig vakre omgivelser. Dette er blitt et av de fineste sykkelrittene du kan være med på i Norge.

 

Statnett er en av samarbeidspartnerne til rittet, og har også bidratt til at sykkelløpet ble slik det ble. Deler av løypa går nemlig langs anleggsveien som er bygget i forbindelse med SK4, en ny strømkabel mellom Norge og Danmark.

 

- Slik sett har vi bidratt litt til å gjøre dette rittet mulig. At våre aktiviteter kan føre til nye muligheter for folk i nærområdet, er veldig hyggelig, sier Øivind Rue.

 

 

 

Det er 240 kilometer med kabel mellom Kristiansand stasjon i Vennesla og Tjele stasjon på Jylland, med 140 kilometer sjøkabel og 100 kilometer kabel på land. Rundt fem av kilometerne går fra Saga til Ålefjærveien nær Kristiansand, og det er denne strekningen som blir benyttet under Palmerittet.

Det ble tidlig klart at folk gjerne ville benytte seg av anleggsveien når den var ferdig.

 

- Allerede da vi begynte å diskutere løsningene for hvordan kabelen skulle legges, kom spørsmålet om anleggsveien vi skulle lage kunne bli en ny turvei, forteller prosjektleder Arve Strandem.

 

- Derfor er det veldig fint for oss som har jobbet med dette å se at veien nå kan brukes av folk i området, f.eks. under dette sykkelrittet.

 

Du kan lese mer om Palmerittet på nettsidene deres.