De siste tettstedene inkludert Mehamn og Gamvik på Nordkyn fikk strømmen tilbake natt til torsdag 1. august. Det langvarige strømbruddet skyltes omfattende skader i Statnett sin transformatorstasjon i Adamselv, der det oppstod brann etter lynnedslag mandag kveld. Det har vært jobbet hardt for å rette opp skadene, og en ny transformator ble natt til torsdag koblet inn, slik at strømforsyningen igjen er som normal.

I tillegg til feilen i Adamselv gav lynaktiviteten mandag kortvarige utfall på Statnetts ledning mellom Varangerbotn og Kirkenes medførte forbigående driftsforstyrrelse i Kirkenes-området. Feil på Varanger kraft sin ledning mellom Varangerbotn og Vadsø medførte videre at Vadsø og Vardø lå uten strøm fra kl 2053 mandag kveld. Alt forbruk var koblet inn igjen kl 2139.

Statnett beklager de ulempene utfallene har påført og påfører forbrukere.

Det ble i timen mellom kl 2030 og 2130 notert 430 lynnedslag i Øst-Finnmark. Selv om anleggene til Statnett er robuste og det gjøres tiltak i driften av nettet når slikt vær meldes, er det viktig å være klar over at slik aktivitet kan påvirke strømforsyningen.