Dalekovod bygger Sima-Samnanger ledningen for Statnett i Hardanger, og har også en delentreprise på Ørskog-Sogndal prosjektet i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

 

-Vår oppgave som utbygger er å sikre god gjennomføring og fremdrift på våre prosjekter. Dette gjelder selvfølgelig også de prosjektene der Dalekovod har oppdrag for oss. Vi har god tro på at prosjektene kan gjennomføres som planlagt innenfor gjeldende kontrakter, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

 

Statnett har vært kjent med Dalekovods økonomiske situasjon siden i fjor høst, og har hatt en løpende dialog med selskapet siden. I følge Dalekovod er deres økonomiske utfordringer knyttet til sin virksomhet i hjemlandet, og de har forsikret om at prosjektene de har i Norge ikke vil bli påvirket.

 

- Statnett har god erfaring med Dalekovod, og har en åpen dialog med selskapet. Dalekovod formidler at fremdriften på restruktureringen er i henhold til plan, og vi har tillit til at selskapet leverer som avtalt i de norske prosjektene, sier Borgen.

 

I følge Dalekovod er mobiliseringen av mannskap og utstyr for årets sesong på de norske prosjektene i full gang, i henhold til planlagt fremdrift.