Kampanjen ”Litt mindre. Hver dag” er lansert for å gi folk tips om hvordan de kan redusere både energibruk og strømregning, noe som samtidig vi gi Norge en mer robust strømforsyning gjennom en vinter som startet med tidlig kulde og rekordlave magasinfyllinger.

 

- Interessen for tips og råd både til hvordan man reduserer strømbruken i hverdagen og hvilke tiltak man kan gjøre for varige endringer i boligens energibruk er rekordstor, sier Bård Bjerkaker, kommunikasjonsdirektør i Enova. – Vår telefontjeneste ”Enova svarer” har hatt en økning i antall henvendelser på 43% i januar i år sammenlignet med samme periode i fjor, og henvendelsene er rekordstore også nå snart halvveis i februar, opplyser Bjerkaker. Kampanjen fortsetter med stort trykk både i TV, radio, på nett og i aviser noen uker til.   

 

– Kampanjen retter seg mot alle deler av samfunnslivet, og vi er svært glade for at både LO og NHO sentralt har gitt kampanjen sin støtte ved å oppfordre sine medlemmer og medlemsbedrifter om å være med og gjøre sitt for å redusere bruken av strøm, sier Bjerkaker.

 

Stram energisituasjon
På tross av stor import i fjor, rekordimport til Norge i årets første måned og noe mildere vær, er energisituasjonen fortsatt stram i store deler av landet. Det er fortsatt svært lav fyllingsgrad i vannmagasinene til norske vannkraftverk, og feil kan få større konsekvenser enn vanlig.

 

Som systemansvarlig for strømforsyningen er det Statnetts oppgave å finne løsninger for å håndtere situasjonen også når det er lite vann i kraftverkenes magasiner. – Et viktig tiltak er å oppfordre og veilede til strømsparing  både til husholdninger, næringsliv og offentlige institusjoner, sier Irene Meldal, kommunikasjonsjef i Statnett.

 

- Med lite vann i magasinene og  høye priser vil det være smart for den enkelte å bruke mindre. Folk vil spare penger, og det vil samtidig føre til at vannmagasinene tappes ned saktere, avslutter Irene Meldal.

 

Ytterligere opplysninger:
Kommunikasjonsdirektør Bård Bjerkaker, Enova Tlf.: 900 67 007
Kommunikasjonssjef Irene Meldal, Statnett Tlf.: 975 01 453