I årene framover vil det være et stort behov for å bygge ut strømnettet, samtidig med et stadig økende behov for fleksibilitet i driften av kraftsystemet. Mer uregulerbar kraft fra fornybare kilder kombinert med økt elektrifisering, bidrar til dette. Økt forbruk med høye forbrukstopper de kaldeste dagene stiller også større krav til strømnettetHvordan håndterer vi økt behov for fleksibilitet på en mest mulig effektiv måte? Og hva skal til for å få flere til å bidra med sin fleksibilitet? Dette er spørsmål både Statnett og mange andre aktører har behov for å finne ut av.   

Sammen med samarbeidspartnerne presenterer vi i dette frokostmøtet to prosjekter om fleksibilitet. Det ene har som mål å finne svar på hvor prisfølsomme forbrukerne er, og om de vil endre vaner og flytte forbruket sitt dersom de sparer penger på det. I det andre tester vi ut hvordan boligeiere og næringsbygg kan delta i regulerkraftmarkedet med elbiler, panelovnerelkjeler og ventilasjonsanelgg. 

Finn frem kaffekoppen, frokostvafler eller havregryn, og bli med på vårt digitale frokostwebinar 25. mars klokken 9-10. Vi ønsker både nye og gamle aktører i kraftbransjen og andre interesserte velkommenWebinaret er gratis.  

Meld din interesse her

En lenke til arrangementet vil bli sendt ut i forkant via e-post.